Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vzdělávací a výzkumné aktivity kampaně proti rasismu a násilí z nenávisti v letech 2014-2016
Odesílatel Pavel Dyntera Smékal
Organizace odesílatele Úřad vlády České republiky [IČO: 00006599]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 26.03.2015 15:53:00
Předmět Dodatečné informace č. 14

viz. příloha


Přílohy
- Dodatečná informace 14_VaV kampaň podepsané.pdf (724.23 KB)

Původní zpráva

Datum 24.03.2015 16:36:29
Předmět Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Dobrý den, žádám o dodatečnou informaci k části č. 1:

V kvalifikačních podmínkách je uveden požadavek na pozici mediátora, který musí disponovat: akreditací Asociace mediátorů ČR zapsaný jako mediátor podle zákona o mediaci a s ukončeným mediačním výcvikem, s praxí v mediaci v délce min. 1 roku.

Pokud je mediátor zapsaný v seznamu ministerstva spravedlnosti podle zákona o mediaci, absolvoval mediační výcvik a disponuje požadovanou praxí, má takovýto mediátor nejvyšší dosažitelnou kvalifikaci předepsanou zákonem o mediaci a je tudíž plně oprávněn k výkonu mediátora a to bez ohledu na to, zda je či není akreditován AMČR. V zákoně o mediaci taková povinnost uvedena není a v § 14 je uvedeno: Poskytovat služby mediátora je oprávněna pouze osoba zapsaná v seznamu, pokud jí nebylo oprávnění k výkonu činnosti mediátora pozastaveno, nestanoví-li tento zákon jinak.

Prosíme o sdělení, z jakého důvodu požaduje zadavatel u pozice mediátora akreditaci AMČR a zda lze považovat zápis v seznamu mediátorů dle zákona o mediaci za dostatečnou kvalifikaci k výkonu této pozice.