Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Mapování aktuálních trendů na drogové scéně prostřednictvím adiktologických služeb
Odesílatel Darina Sedlářová
Organizace odesílatele Úřad vlády České republiky [IČO: 00006599]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.11.2014 14:40:45
Předmět Dodatečná informace č. 1

Zadavatel obdržel prostřednictvím e-mailu upozornění na chybu v příloze č. 3 vzoru smlouvy, která je přílohou C výzvy k podání nabídky včetně zadávací dokumentace (dále jen „příloha č. 3 vzoru smlouvy“ a „výzva“) - s ohledem na formu doručení se nejedná o žádost o dodatečné informace dle čl. 8.1 výzvy.

Zadavatel dále obdržel přes profil zadavatele dotazy ohledně možnosti využití subdodavatelů při plnění veřejné zakázky, přičemž tyto dotazy byly podány po lhůtě dle čl. 8.1 výzvy.
Zadavatel však chybu i dotaz považuje za natolik důležité k vypořádání, že tímto poskytuje níže uvedenou dodatečnou informaci.


Oprava chyby v příloze č. 3 vzoru smlouvy

V souladu se skutečností, že nejdražším typem otázek v Průřezovém dotazníkovém šetření jsou obecně otevřené otázky, nikoliv otázky polootevřené a uzavřené, jak se také uvádí v čl. 4.2 výzvy: „nacenění průřezového dotazníkového šetření bude vycházet z nejvyššího možného počtu otázek a cen nejdražších typů otázek (tj. 15 otevřených otázek)“, zadavatel mění poslední větu „vysvětlení položky“ v polích C9 a D9 v příloze č. 3 vzoru smlouvy na následující: „NESMÍ BÝT VYŠŠÍ NEŽ CENA ZA 1 OTEVŘENOU OTÁZKU“.
Opravená příloha č. 3 vzoru smlouvy je připojena k této dodatečné informaci a zadavatel doporučuje uchazečům využití tohoto opraveného vzoru (vzorce však nebyly měněny, zadavatel akceptuje i přílohu s neopraveným textem, bude-li cena správně uvedena).
Zadavatel žádá uchazeče, aby předkládali nabídky s kalkulací ceny v souladu s výše uvedeným, tedy s jednotkovou cenou za polootevřené a uzavřené otázky nižší, než za otázky otevřené.


Vyjádření k možnosti využití subdodavatelů

Otázka č. 1:
(…) chtěl bych se zeptat, zda v rámci zakázky " Mapování aktuálních trendů na drogové scéně prostřednictvím adiktologických služeb" lze využít subdodavatele na dlší část plnění předmětu zakázky.

Otázka č. 2:
(…) v případě, že v rámci zakázky využijeme subdodavatele, jaké náležitosti bude potřeba za subdodavatele doložit?
Odpověď:
Zadavatel uvádí, že v otázce využití subdodavatelů bude postupovat obdobně ve smyslu zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“).
Zadavatel proto požaduje, aby uchazeč, v případě že při plnění předmětu veřejné zakázky hodlá využít subdodavatele, ve své nabídce specifikoval části veřejné zakázky, které má v úmyslu zadat jednomu či více subdodavatelům, aby uvedl identifikační údaje každého subdodavatele a informaci, jakou věcně vymezenou část této veřejné zakázky bude konkrétní subdodavatel realizovat (např. uvedením druhu služeb). Tím není dotčena výlučná odpovědnost vybraného uchazeče za poskytování řádného plnění předmětu veřejné zakázky.
Bude-li uchazeč prokazovat splnění určité části kvalifikace požadované zadavatelem obdobně dle § 50 odst. 1 písm. b) a d) zákona prostřednictvím subdodavatele, je povinen zadavateli předložit doklady dle § 51 odst. 4 zákona.


V Praze dne 19.11.2014

MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D., v.r.
vedoucí oddělení Národního monitorovacího střediska pro drogy a drogové závislosti


Přílohy
- příloha 3 smlouvy_kalkulace ceny_po dodatečné informaci.xlsx (12.71 KB)
- dodatečná informace 1_mapování adiktologických služeb.pdf (199.53 KB)